Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali 28 Ocak 2024 tarihinde Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, programda yaptığı konuşmada, Bingöl Üniversitesi'nde Türkiye’de ilk olan Kuran-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü'nün varlığından kaynaklı bölge yarışma finalinin Bingöl'de yapılmasının uygun olduğunu ifade ederek bölgede bir kıraat damarı oluşmasını umduklarını belirtti. İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner ise yarışmanın Üniversitemizde gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yarışmaya Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılan Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden katılan Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden katılan Muhammed Yılmaz üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildikten sonra program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program sonucunda 7 bölgede yapılacak bölge yarışmalarında Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek öğrenci Türkiye finalinde Ankara'da yarışmaya hak kazandı.

Diğer Fotoğraflar için tıklayın.